Demirci yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Rahmet ve bereket ayı Ramazan bu yılda sayısız nimetle, binlerce güzellik ile geldi, hoş geldi. Rabbimizin bizlere büyük bir lütfu olan bu güzel ve özel zaman dilimini fırsat bilerek, Kur’an ayı olan Ramazan’ı ruhuna uygun olarak Kur’an Ahlakı ile ahlaklanarak geçirelim.

Ramazan bütün yıl boyunca bunalan, daralan, gönüllerimize ferahlık getirir. Asırlar öncesinden bizlere gönderilen Kur’an mesajını bir kez daha anlamaya çalışma vaktidir. Ramazan’ın kalbinde Kur’an-ı Kerim vardır. Ramazan binlerce nimetiyle gelir ve yeni bir ruh üfler bizlere.

Sadece midemize değil, sözümüze, gözümüze, gönlümüze, aklımıza bütün benliğimize sahip çıkma oruç tutturma vaktidir. Başta kendimiz olmak üzere ailemize, sevdiklerimize, toplumumuza yenilenme fırsatı verir. Ramazan’ın bu güzel atmosferini iyi değerlendirmek gerekir. Ramazan nimete şükretmeyi, açın halinden anlamayı paylaşmayı öğretir bize. Bütün ibadetlerin ruhunu yakalamaya Allah’a kul olmaya güzel ahlak sahibi olmaya çalışarak Ramazan-ı şerifi değerlendirelim.

Ramazan gönüller yapma ayıdır, gönüllerden gönüllere iyilik taşıma ayıdır. Ramazan yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Gelin bu Ramazan ayında depremzede kardeşlerimizi unutmayalım. Hep birlikte yaralarını saralım. Ekmeğimizi paylaşalım. Gönlü kırık, yüreği buruk bir tek kişi bırakmadan el birliği ile gönül birliği ile bu Ramazan’ı yaşayalım. Diyanet İşleri Başkanlığımız 2023 yılı Ramazan ayı temasını “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirledi. Kısa bir süre önce asrın felaketi olarak ifade edilen büyük bir felaketle sarsılan milletimiz yardımlaşma ve dayanışmanın da en güzel örneklerini sergiledi.

Deprem ve arkasından yaşanan sel afeti nedeniyle bu yıl Ramazan ayına buruk başlıyoruz. Büyük acılar yaşadık ve inşallah bu acıların ve zorlukların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Güzel dinimiz İslam’ın bizlere öğütlediği yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmayı bu Ramazan depremzede kardeşlerimizle paylaşarak onların yaralarını sararak Ramazan’ın ruhuna uygun bir şekilde geçirelim. Müminler ancak kardeştir” düsturunca kardeşlerimizin dertlerini hafifletmeye, yaralarını sarmaya hiçbir yaralı gönül kalmayıncaya kadar devam edelim.

Bu duygu ve düşünceler ile Ramazan'ın milletimize, gönül coğrafyamıza ve İslam alemine huzur, barış, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederiz.”