Türkiye 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandı. 7'li koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na ise PKK'nın yanı sıra HDP'den de destekler gelmeye devam ediyor. Daha önce PKK'nın sözde elebaşları birçok kez Kılıçdaroğlu'na destek açıklamasında bulunmuş ve teröristbaşı Apo'ya özgürlük, özerklik ve sınır ötesi operasyonların durması umuduyla, seçimlerde Kılıçdaroğlu'na oy vereceklerini açıklamıştı. PKK'nın siyasi ayağı HDP'den de Kılıçdaroğlu'na açıktan destek açıklaması geldi.

KILIÇDAROĞLU İLE HEDEFLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR
HDP'nin Eş Genel Başkanı, seçimlerine üzerine yaptığı açıklamada, "Amacımız seçimin ilk turda bitmesidir. Bunun Türkiye'de demokratik dönüşüme giden yolda önemli adım olacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ile hedeflerinin örtüştüğünü dile getiren Sancar 14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde koalisyonun adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

PKK VE ÖCALAN KONUSUNDA CHP-HDP ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK
Mithat Sancar, PKK ve Öcalan konusunda CHP-HDP arasında görüş ayrılığı var mı?' sorusuna cevaben 'Bu konuda bir sorun olduğunu düşünmüyoruz' ifadelerini kullanmıştı.