Golbol Kadın Milli Takımı, 5-17 Aralık tarihleri arasında Portekiz’de yapılacak dünya şampiyonası öncesi hazırlıklarına Karaman’daki ilk kamp programı ile başladı. Milli takım başantrenörü Gültekin Karasu yönetiminde 7 sporcuyla başlayan hazırlık kampında Caner Balıkçı fizyoterapist, Barış Keskin ise kondisyoner olarak görev yapacak.

Aralık ayına kadar tüm hazırlık kamplarını Karaman’da gerçekleştireceklerini belirten milli takım başantrenörü Gültekin Karasu, “Yeni başarılara ve zaferlere imza atmak için tekrar Karaman’dayız. Portekiz’de düzenlenecek dünya şampiyonası öncesi tüm kamp programımızı Karaman’da gerçekleştireceğiz. Karaman bizim uğurlu şehrimiz. Daha öncede belirttiğim gibi 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları şampiyonluğunda Karaman’ın payının çok büyüktü. 4 hazırlık kampını da Karaman’da geçirerek direk Tokyo’ya gittik. Sporcularımız ortaya koyduğu mücadele ile ülkemize altın madalyayı getirdik. Şuan ki hedefimiz ise dünya şampiyonu olmak. Şuana kadar nasip olmadı ama Karaman’ın bizlere bir kez daha şans getireceğine ve altın madalyayı ülkemize getireceğimize inanıyorum” dedi.

Milli Takımın Yanında Olan Bir Karaman Var!

Portekiz’de hedeflerinin şampiyonluk olduğunu belirten golbol milli takım kaptanı Sevda Altınoluk, “Karaman’da kamp yaptığımız süre içerisinde milli takımımıza gösterilen ilgi ve hazırlanan çalışma koşulları bizleri mutlu etti. Karaman’daki her kamp sürecinde bizlere sadece sportif anlamda değil her konuda milli takımın yanında olan bir Karaman vardı. Şuan yeni bir hedef için tekrar Karaman’dayız. Takımımız çok iyi ve dünya şampiyonasında başarılı sonuçlara imza atağımıza inancımız tam. İnşallah bu güzel şehir bizlere bir kez daha şans getirir ve Portekiz’de altın madalyayı ülkemize getiririz” ifadelerine yer verdi.

Golbol Kadın Milli Takımı ile Karaman’ın artık bir bütün olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, “Ülkemizi başarıyla temsil eden golbol kadın milli takımımızın Portekiz’de düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıkları için Karaman’da kampa girmeleri bizler için tekrar bir gurur kaynağı oldu. Karaman olarak milli takımımıza tüm desteğimizi vererek, her konuda yanlarında olacağız. Milli ekibimize güzel bir kamp süreci geçirmelerini temenni ediyor, Dünya Şampiyonası’nda başarılar diliyorum.”