Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden Gençlik Merkezi, yaz boyunca düzenlediği ücretsiz etkinliklerle çocuk ve gençlere dolu dolu bir yaz deneyimi sunmaya devam ediyor. Özellikle bünyesinde barındırdığı gönüllü gençlerle birlikte farkındalık oluşturmaya ve sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam eden Gençlik Merkezi bu kez de yaz aylarında vatandaşların uğrak yerlerinden biri olan Necmettin Erbakan Parkı’nda çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla kolları sıvadı. Çevre temizliğinin önemine vurgu yapmak isteyen gönüllü gençler, gençlik merkezi liderleri ile birlikte önce çevre temizliği yaparak sonra piknik yaptılar. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte öğrenciler ayrıca kitap okuma etkinliği de düzenleyerek, geleneksek çocuk oyunlarıyla doyasıya eğlendiler.

“Çevremizi Temizledikçe Mutlu Oluyoruz”

Yaz ayı boyunca bir birinden farklı sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını belirten gençlik merkezinin gönüllü gençleri, “Bizler gençlik merkezinin gönüllü gençleri olarak ilimizde birçok sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer alarak, hassas konularda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bugünde dolu dolu ve oldukça eğlenceli geçen bir yaz döneminin ardından gönüllü arkadaşlarımızla birlikte piknik etkinliğinde bir araya geldik. Önce arkadaşlarımızda birlikte temiz bir çevrenin önemine vurgu yapmak amacıyla çevre temizliği, ardında ise piknik yaparak eğlenceli bir gün geçirdik. Böyle organizasyonların içerisinde olmak bizleri gerçek anlamda mutlu ediyor. Gençlik Merkezi bünyesinde bu tarz sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam edeceğiz” dediler.

Karaman’da gönüllü genç sayısının her geçen gün arttığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Karaman’da Gençlik Merkezleri olarak gönüllü gençlerimizin sayasıyı her geçen gün artmaya devam ediyor. Gönüllü gençlerimiz ile birlikte büyük bir aile olduk. Gençlerimiz sağ olsun her türlü sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Gençlerimizi bu tarz önemli ve toplumu ilgilendiren projelerin içerisinde görmek bizleri mutlu ediyor. Gençlik ve Spor ailesi gönüllü gençleriyle birlikte büyümeye devam ediyor” dedi.