8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yılını ve primini doldurmuş ancak yaş şartı nedeniyle emekli olamayan milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( EYT), yapılan düzenlemenin Meclisten geçmesini bekliyor. Milyonlarca EYT'li bunun için deprem nedeniyle görüşmelere ara veren Meclis çalışmalarının yeniden başlamasını bekliyor. Meclis görüşmeleri Deprem nedeniyle önce 21 Şubat'a ardından ise 28 Şubat'a ertelenmişti. 

28 Şubat'ta açılacak TBMM'nin ilk gündem maddesi EYT olacak. İlk etapta 2 milyondan fazla EYT'linin emekli olacağı düzenlemenin Meclis'ten mutabakatla geçmesi bekleniyor. EYT yasası çıkmadan önce SGK'larda yapılan hazırlık dikkat çekti. SGK bahçesine masalar ve tablolar yerleştirildiği görüldü.

Emekli adayları, masalarda dolduracakları dilekçelerini memura teslim edecek. Emeklilik işlemleri ise teslim işlemlerinden sonra resmen başlayacak. Dilekçenin EYT'liler tarafından rahatlıkla doldurulabilmesi için işe giriş tarihine göre, hizmet süresi ve pirim gün sayısı şartlarını gösteren tablolar masalara yerleştirildi. EYT'liler bu tablolara bakarak kolaylıkla hesaplamalarını yapabilecek.

sahabetgir.org