Kahramanmaraş’tan Adıyaman’a, Antakya’dan Malatya’ya kadar deprem bölgesine, ilk günden yardım için koşan Karamanlıların izini sürdük..

Bu sürede, kimlerin gerçekten yardım için orada olduğunu, kimlerin ise fotoğraf çektirmek ve sosyal medyada paylaşmak için geldiğine tanık olduk..

Sosyal medya paylaşımları yapmak için bölgeye gelenler arasında kimler yoktu ki..

Gittikleri her yerde 5-10 dakika kalıp poz poz fotoğraflar çektirip (Aman bir şey olmasın hasta oluruz) diye lüks arabalarına atlayıp gittiler..
Zaten bunların kimler olduğunu sosyal medya sayfalarına baktığında hemen fark edebileceksiniz..

Ancak zaman birlik ve beraberlik zamanı olduğu için ‘isimler’ üzerinden gitmeden  bu sürede tanık olduğumuz ve de haber olmayan detayları size aktarmak istiyorum....
Buyrun başlıyoruz..

Vali Akkoyun’un büyük sınavı

Depremin ilk günü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Kahramanmaraş’ta görevlendirilen ilimiz valisi Tuncay Akkoyun depremle ilgili 2'nci sınavını verirken en büyük destekçisi ise Karamanlılar..

İlk Deprem tecrübesini Elazığ’da yaşayan Vali Akkoyun, şimdi bu tecrübeleriyle Kahramanmaraş’ta büyük görev yapıyor..

Günün 16-17 saati sahada olan Akkoyun’un en büyük destekçisi, moral kaynağı ise Karaman’dan yardımlarla gelen hayırsever Karamanlılar..

Vali Akkoyun Karaman’dan her gelenle ilgilenip yardımları yönlendiriyor..

Kırıkhan’da Karaman izleri..

Depremin ilk günü Karamanlıların aşevi ve yardım merkezi kurdukları bölgelerden biri de Hatay’ın Kırıkhan ilçesi..

İlçe merkezinin yüzde 80 gibi bir bölümü yıkılan ve hasar gören Kırıkhan’da Karamanlılar  depremin ilk günü aşevi ve yardım merkezi kurdular.

Enkazlar arasındaki yardım merkezinde her gün yaklaşık bin 500 depremzedenin gıda maddesinden kıyafetlerine kadar ihtiyaçları karşılanıyor..
 
***     ***     ***    ***    ***   ***   ***   ***   ***   ***

Ortak karar ‘Karaman’ olsun

 Karaman Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karaman Şubesi, "asrın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgede çalışmalar yaptı.

Karamanlıların bölgeye gönderdiği yardımlarla Kahramanmaraş'ta KTSO ve MÜSİAD koordinesinde "Müsiad Aşevi" adı altında aşevi kuruldu.

Günde 6 bin depremzedeye 3 öğün yemek verilen aşevinin işleten MÜSİAD kendi kurum isimlerini kullanmak yerine ‘Karaman aşevi’ adını kullanıyorlar.

Burada her ne kadar MÜSİAD yönetimi görev yapsa da dışarıdan bakıldığında ‘Karaman’ adı öne çıkıyor.

   ***     ***     ***    ***    ***   ***   ***   ***   ***   ***

Aşçılar da çalışanlar da Karaman’dan

Her gün sabah öğle akşam depremzede ve bölgede görevli olarak gönderilenlere yemek veren aşevinde çalışanlar da Karaman’dan gidenler.
Aşçısından yemek dağıtımını yapanına kadar aşevinde vardiyalı olarak Karaman’dan gidenler çalışıyor.

   ***     ***     ***    ***    ***   ***   ***   ***   ***   ***