Olay 24 Aralık Cumartesi günü Karaman merkeze bağlı Kızıllarağini köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Kızıllarağini köyünde kaçak kazı yapıldığı yönünde duyum alan jandarma ekipleri harekete geçti.

Olay yerinde şüphelilere ait olduğu değerlendiren bir kamyonetin köy çıkışında olay mahalline yakın bir noktada park halinde olduğu tespit edildi. İçerisinde sürücünün bulunmadığı, kazı işlemini yapan şüpheli şahıs veya şahısların olay bölgesinden yaya olarak kaçmış oldukları, kaçarken kazı için kullanmış oldukları 2 Adet Jeneratör, 2 Litre benzin, 10 litre Antifiriz, 2 adet baret, eldiven, akü, kova, merdiven vb. İnşaat malzemelerini olay yerinde bıraktıkları tespit edildi. 

Kaçak kazı yapan şahıs veya şahısların kimlik tespiti için jandarma ekipleri araştırma başlattı.

ŞÜPHELİLER BÖYLE TESPİT EDİLDİ

Jandarma tarafından kazı bölgesine yerleştirilen fotokapan, sivil vatandaşlara ait kameralar ve PTS sistemleri incelendiğinde olayın şüphelilerinin A. K.(57 Yaşında, Karaman Nüf.Kyt) , U.C. (49 Yaşında, Karaman Nüf.Kyt) ve açık kimlik bilgileri tespit edilemeyen Ali ve Osman isimli şahıslar olduklarının tespit edilmesi üzerine 26 Aralık 2022 günü şüpheli A. K. yakalandı.

Şüpheli A. K. alınan beyanında suçunu itiraf etmiş olup diğer şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının bulunması maksadıyla alınan arama kararına istinaden şüpheli A.K. ve U. C. ın ikamet ve araçlarında yapılın aramalarında başka suç unsuruna rastlanılmadı. Şüpheli A. K. ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmış, diğer 3 şüphelinin yakalanması için çalışmalara devam ediliyor.