93. yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz ve Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk?ün ?Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.? sözüyle felsefesini belirlediği Cumhuriyetin ve devrimlerin hedefi, laik-demokratik bir sanayi toplumu oluşturmak idi. Cumhuriyeti kuran kadroların içinde yer alanların birçoğunun bile, hayal olarak gördüğü birçok şey Cumhuriyet ve Atatürk?ün önderliği sayesinde gerçeğe dönüştürülebilmiştir.

Bugün bu topraklar üzerinde özgürce yaşayabiliyorsak, kör topal da olsa demokrasimizi işletebiliyorsak, halk ve halkın çocukları halktan aldıkları oyla ülke yönetiminde söz sahibi olabiliyorsa, bayrağımız dalgalanıyor, ezanımız okunuyorsa tüm bunları Atatürk?e ve Cumhuriyete borçlu olduğumuz akıldan çıkarılmamalıdır. Bugün, özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında yaşadığımız sıkıntılardan kurtuluşun yolu da yine Atatürk ilkelerine, Cumhuriyete ve onun değerlerine sahip çıkmaktan geçmektedir.

Bu itibarla bugün bizlere düşen görev, Ulu Önder Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmak, yaşatmak ve Ulu Önderin dediği gibi ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti`ni yükseltmektir.

Bayramımız kutlu olsun?