31 Mart 2024 yerel seçimlerine yaklaşırken, Sarıveliler ilçesinde Büyük Birlik Partisi'nin Belediye Başkanı adayı belirlendi. Karaman Merkez'de Mesut Soyfidan Belediye Başkanlığı için mücadele ederken, emekli öğretmen Kemal Aras da Sarıveliler ilçesinde Belediye Başkanlığı için yarışacak.

Kemal Aras Kimdir?

Kemal Aras, 1980 yılında Ermenek ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Adiller Şehit Öğretmen Ali Yıldız İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Ermenek Lisesi'nde aldı. İlk meslek deneyimini ilkokul yıllarında yaz tatillerinde üç yıl boyunca koyun çobanlığı yaparak edindi.

Üniversite eğitimini 2002 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde tamamlayan Aras, aynı yıl İstanbul'un Bağcılar ilçesindeki Ragıp Akın İlköğretim Okulu'nda öğretmen olarak göreve başladı. Askerlik hizmetini 2003 yılında kısa dönem olarak Erzurum'da tamamlayan Aras, aynı yıl içinde çeşitli yerlerde görev aldı. Ayrıca 1999 yılındaki depremden bu yana arama kurtarma uzmanı olarak da faaliyet göstermektedir.

Aras, İzcilik Federasyonu'nda liderlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda gençlik liderliği ve eğitimciliği gibi birçok alanda aktif rol aldı. Aynı zamanda doğasever ve çevreci kimliğiyle tanınan Aras, bir milyondan fazla ağaç üretip, bin beş yüz dönümden fazla bahçe oluşturdu.

Sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak yer alan Aras, İHH Alanya İlçe Başkanlığı ile Alanya Kudüs Kardeşlik Bilinci Derneği'nde görev aldı.

Evli olan Aras, öğretmenlik mesleğinin yanı sıra tekstil imalatı sektöründe de faaliyet gösterdi. On beş yıl boyunca aynı anda kırtasiyecilik yapan Aras, 2017 yılında çocukları zehirleyen uyuşturucu mafyasına karşı verdiği mücadele ile dikkat çekti ve bu nedenle valilik kararıyla Antalya Alanya Şehit Coşkun Nazilli İlkokulu'na tayin oldu. Dört yıl daha öğretmenlik yaptıktan sonra malulen emekli olan Aras, şu anda Alanya Cumapazarı'nda kuyumcu olarak işletme sahibi olarak faaliyet göstermektedir.