Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı tarafından başvurusu gerçekleştirilen ‘Sağlıklı Yaşam İçin Üretim Atölyesi Projesi’ Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye uygun görüldü. Hazıkları tamamlanan proje ile çölyak hastaları için glütensiz ürünler, şeker hastaları için de mor ekmek üretimi gerçekleştirilecek.

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı’nın imalathanesini ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, üretimi gerçekleştirilecek mor ekmek ve glütensiz ürünlere ilişkin Okul Müdürü Bedri Yılmaz’dan bilgiler aldı.

MEVKA tarafından desteklenen ‘Sağlıklı Yaşam İçin Üretim Atölyesi Projesi’ için Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idareci ve öğretmenlerini tebrik eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan mor ekmeğin ve glütensiz ürünlerin imalatının Karaman'da başlayacağını ifade etti.

Mehmet Çalışkan, “Bildiğiniz gibi şeker ve çölyak hastalığı, günümüz modern toplumlarında en yaygın görülen hastalıklardan. İşte tam bu noktada vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için Nefise Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından ‘Sağlıklı Yaşam İçin Üretim Atölyesi Projesi’ hayata geçirildi. Proje ile kurulan imalathane sayesinde ilimizde şeker hastalarına mor ekmek ve çölyak hastalarına da glütensiz ürünler üretilecek.” dedi.

“Proje kapsamında bu alanda eğitim alan öğrencilerimizin istihdamı sağlanacak” diyen Çalışkan, “Öğrencilerimizi en iyi şekilde hayata hazırlayarak sektörle iş birliği içinde çalışmasına imkân sağlayacak bu projenin gerçekleşmesinde destek sağlayan Mevlana Kalkınma Ajansına, emeği geçen okul yöneticilerine, öğretmenlere teşekkür ediyor, projenin Karaman için hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.