Akaryakıt ürün grubuna gelen zamlar vatandaşı olumsuz etkiliyor. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatlarındaki artış enflasyonu tetikliyor.

Gelen her zam market reyonunda yer alan ürünlere nakliye maliyetinden dolayı yansıtılıyor. 15 Mayıs 2023 yılındaki fiyatlar dikkate alındığında durum çok daha iyi anlaşılıyor. Bahsi geçen tarihte motorinin litre fiyatı 18.64 TL, benzinin litre fiyatı 19.81 TL.

Güncel olarak motorinin litre fiyatı 41.71 TL, benzinin litre fiyatı 39.37 TL.

Yani henüz 1 yıl dolmadan fiyatlar iki katından fazla artmış durumda.. Geçtiğimiz haftalarda benzin ve motorine üst üste zam gelmesine vatandaş sert tepki göstermişti.

Brent Petrol fiyatlarındaki artışa bağlı olarak zam geldiği belirtilmişti. Bu hafta ise Brent Petrol'ün varil fiyatında düşüş yaşandı.

Günce olarak Brent Petrol 78.10 dolardan işlem görüyor. Sırf bu yüzden benzin ve motorine indirim gelmesi gerektiği konuşuluyor. Henüz resmi kaynaklar duruma ilişkin açıklama yapmadı.

Sektör temsilcileri ise önümüzdeki birkaç gün içinde hem benzin hem de motorine 1 lira civarında indirim uygulanabileceğini söylüyor.