Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor kurslarına katılan gençlere yönelik düzenlenen bağımlılıkla mücadele eğitimleri kurum psikoloğu Merve Özmen gözetiminde devam ediyor.

Karaman’da uyuşturucunun zararlarına ilişkin bir farkındalık uyandırabilmek, koruyucu ve önleyici çalışmalar olarak da sporcu gençlerin uyuşturucu ve diğer bağımlılık türlerinden uzak durmalarını sağlamak amacıyla Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan antrenörlere ve yaz-kış spor okullarına katılan sporculara yönelik bağımlılıkla mücadele ve farkındalık eğitimleri veriliyor. Bağımlıkla mücadele eğitimleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü psikologlarından Merve Özmen tarafından atletizm ve judo kurslarına katılan 35 sporcuya bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi.

Eğitimlerin her ay düzenli olarak gerçekleştirileceğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Hey yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz madde bağımlılığı ve farkındalık eğitimlerimize bu yıl da devam ediyoruz. Çocuk ve gençlerimizi, bağımlılık yapan maddelerden korumak ve önleyici her türlü tedbiri almak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençleri bağımlılığın hiçbir türüne teslim etmeyeceğiz. Çünkü bu bizim kırmızıçizgimizdir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlerimizi madde bağımlılığına karşı bilinçlendirme konusunda aktif rol oynamaya devam edeceğiz. “