Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığının 2023 yılı faaliyet takviminde yer alan ve Mersin’de düzenlenen okul sporları küçükler atletizm grup yarışmalarına beden eğitimi öğretmeni Şerife Altunbaş ve atletizm antrenörü Mevlüt İnanır eşliğinde katılan Zübeyde Hanım Ortaokulu atletizm takımı, 24 ilin mücadele ettiği yarışlarda genel sıralamada kızlar grup şampiyonu, erkeklerde ise grup üçüncüsü oldu. Yarışmalarda toplamda 15 madalya kazanan Karaman ekibi Haziran ayı içerisinde Bursa’da yapılacak Türkiye şampiyonasında Karaman’ı temsil edecek.

Zübeyde Hanım Ortaokulu atletizm takımı ferdi sıralamada Muhammed Kerem Akkuş ile Uzun Atlama ve 1000 metre de altın madalyanın sahibi olurken, Zişan Hakan ile 800 metrede altın, uzun atlamada gümüş madalyanın sahibi oldu. Takım bayrak yarışlarında da sahneye çıkan Karaman ekibi erkeklerde birinci, kızlarda ise üçüncü olarak müsabakaları tamamladı.

Mersin’de düzenlenen yarışlarda bir üst tura yükselme başarısı gösteren Zübeyde Hanım Ortaokulu atletizm takımı öğrencilerini tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, Bursa’da düzenlenecek finallerde başarılar diledi.