Karaman'da bir organizasyon şirketinin Karaman'ın tanınmış bir otelde organize ettiği,  Murat Övüç'ü davet etmesi büyük tepki çekti.

Sosyal medya platformunda tepkilerini ortaya koyan kullanıcılar, programın iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Kullanıcılar, Övüç'ün, eşcinsel olduğunu her platformda dile getirdiğine işaret ederek, böyle bir "ahlaksızlığa geçit verilmemesi" gerektiğine dikkat çekti.

Otelin WhatsApp durumundan paylaştığı davet gönderisinde, ifadesini alıntılayan kullanıcılar, halkın bu programa sessiz kalmayacağına dikkat çekti.

Karamanlılar böyle gayriahlaki kişilerin Karaman'da yeri olmadığını, böyle organizasyonların toplumun ve genç kesimin yoğun olduğu şehirde kabul edilemez olduğunu dile getirdiler. Karaman Hz. Mevlan'nın Annesinin kabri , Yunus emre'nin kabri  ve saymakla bitmeyen Allah Dostlarının kabirleri bulunan bir şehir olduğunu, bu şekilde eşcinsel olarak halkımızın Dini ve milli duyguları ile alay etmiş bir kişinin Karaman'a gelecek olmasından rahatsız olduklarını ifade ettiler.

Bazı kullanıcılar da programı organize eden kişilere , "program bir an önce iptal edilmedi, edilmediği taktirde, progragramın yapılacağı gün, Karaman halkı olarak orada toplanarak tepkimizi göstereceğiz" dediler.

14 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek organizasyon'un iptal edilip edilmeyeceği tartışma konusu olurken Organizasyon şirketi yetkililerinden bir açıklama beklenmekte...