Ekonomik krizin etkileriyle vatandaşın alım gücü düştü. Türkiye'de otomobil sahipleri bu yüzden akaryakıt fiyatlarını ince ince hesaplamaya başladı. Tasarruf maksadıyla düşük hacimli motora sahip otomobiller satın alan Türk insanı en çok benzin ve motorin fiyatlarını takip ediyor.

Son 5 ayda akaryakıt fiyatlarına yüzde 100 zam gelince vatandaş bu konuda daha hassas davranır hale geldi. İndirim haberlerini yakından takip eden vatandaş, indirim gelmeden yakıt satın almamaya dikkat ediyor. Son birkaç gündür haberlerimizde benzin ve motorine gelecek indirimleri aktardık.

Vatandaş ise bu indirimlerin ne zaman geleceğini merak ediyordu. Brent Petrol fiyatlarındaki düşüş dikkate alındı ve indirim günü netleşti. Akaryakıt sektör temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, 13 Kasım Pazartesi gecesinden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre fiyatına 1 lira 64 kuruş indirim gelecek.

Benzin fiyatlarında ise pazartesi gecesi bir değişim olmayacak. İlerleyen günlerde bir indirimin uygulanacağı söyleniyor.