Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar vatandaşın kafasını karıştırırken müjdeli haber yetkililerden geldi. Dün Konya mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan petrol keşfi müjdesi vermişti.

Söz konusu keşifle Türkiye ekonomisine önemli katkıda bulunulacak. Akaryakıt fiyatlarında ise küresel piyasaya bağlı olarak düşüş devam ediyor. Petrolün varil fiyatının çakılmasının ardından benzin ve motorine indirim beklentisi oluştu. Benzine bugün indirim gelmeyecek ama motorine indirim bekleniyor.

Bahsi geçen indirimin miktarı ise 1 lira 30 kuruş olarak belirtildi. Yetkili isimlerin aktardığı indirim haberine göre motorin uzun aradan sonra ilk kez 18 lira seviyesine gerileyecek. Bu indirim duyan vatandaşlar da çok sevinecek.

Motorinin fiyatının düzenli olarak düşüşe geçmesi nakliye maliyetlerini düşürüyor. Dolayısıyla bu da gıda fiyatları dahil birçok ürünün nakliye maliyetinin düşmesi anlamına geliyor. Motorine beklenen indirimin uygulanmasıyla Konya'da 1 litre motorinin fiyatı 18 lira 70 kuruş seviyesine kadar gerileyecek.