Temayül yoklamasına; AK Parti Manisa milletvekili Uğur Aydemir, Erzurum milletvekili İbrahim Aydemir, Çorum milletvekili Erol Kavuncu, Kütahya milletvekili Ceyda Çetin Erenler katıldı.

Aday adaylarının büyük bir heyecanla takip ettiği temayül yoklamasında oy kullanımları saat 16:00'ya kadar devam etti. AK Parti İl Başkan Vekili Ahmet Osman Aydın, teşkilatların birlik ve beraberliği açısından önemli bir program icra ettiklerini belirtti. Aydın, "Teşkilat kademeleri adayın belirlenmesi noktasında temayül oylarını kullandı. Güzel bir birlik ve beraberlik oldu. Tüm ilçeler bir aradaydı, il yönetimimiz, ile genel meclisimiz, belediye meclisimiz bir aradaydı. Çıkacak karar bizi Karaman’da 14 Mayıs 2023 seçimlerinde zirveye taşıyacak, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ise balkon konuşmasını yaptıracaktır.”

Temayülün elektronik ortamda yapılmasını hakkında da konuşan Ahmet Osman Aydın, "Ak Parti teknolojiyle beraber kendini sürekli yenileyen bir partidir. Bilgisayar ekranındaki seçeneklerde yer alan aday adaylarımız için teşkilat mensuplarımız daha sağlıklı ve daha teknolojik bir şekilde oylarını kullanmıştır." diye konuştu.

Temayül yoklamalarından çıkacak sonuçlar, Merkez Yürütme Kurulu ile Merkez Karar ve Yönetim