AGD Karaman Şubesi tarafından yapılan açıklamada, "Miladi takvimle 2023 yılını birkaç gün sonra geride bırakacağız. Bizler, iyinin, doğrunun, güzelin, faydalının ve adil olanın hâkim olması için mücadele ediyoruz. Bu sebeple Rabbimiz tarafından bizlere verilen zaman nimetini toplumun ihya ve inşası için en verimli şekilde kullanmamız gerektiğinin bilincinde hareket ediyoruz." denildi.

Açıklamada küresel emperyalizmin dünya genelindeki zulüm düzenini sürdürme çabası, insanları duyarsızlaştırma politikaları ve gündem oluşturma çabalarına karşı duruşları belirtildi. Özellikle İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve savaşlara vurgu yapılırken, Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'daki işgaline ve diğer mazlum coğrafyalardaki olaylara dikkat çekildi.

AGD'nin düzenleyeceği "Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi" programıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Bu gece hem zulüm ve katliamlara karşı sesimizi duyurarak mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu duyurmak hem de tüm dünyada kamuoyu oluşturmak amacıyla her yıl 31 Aralık gecesinde gerçekleştirdiğimiz 'Mekke'nin Fethi' programlarımızı bu yıl 'Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi' adı altında gerçekleştireceğiz." ifadelerine yer verildi.

Programın içeriği hakkında bilgi veren açıklama şu şekilde devam etti: "Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla Karaman’da da 31 Aralık Pazar günü KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonunda Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi tertip ediyoruz. Programda Hafız Mehmet Şeker’in Kur’an Tilaveti, AGD Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Altay’ın konuşması, Ezgi Sanatçısı Fatih Budak’ın ezgileri, çeşitli gösteriler ve Siyer-i Nebi Ödül töreni yer alacak."

Tüm halkın davetli olduğu belirtilen programla ilgili detaylı bilgilere AGD Karaman Şubesi üzerinden ulaşılabileceği ifade edildi.