SEÇİM SONUÇLARI CANLI TAKİP

 

Seçim sonuçları 14 Mayıs tarihinde açıklanacak. Seçim sonuçlarını Mynet üzerinden canlı takip edebilirsiniz.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulandı. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verildi. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamadı.

YSK Başkanı Ahmet Yener sandıkların kapanmasının ardından süreçle ilgili açıklama yaptı. Saat 21'de bitmesi öngörülen yayın yasağı daha erkene çekilerek 18.30'a alındı.
Kameralar karşısına geçerek basın açıklaması yapan Ahmet Yener 14 Mayıs seçimlerinin sakin şekilde sonuçlandığını belirtirken "17.33 itibarıyla tüm Türkiye'de oy verme işlemleri sonuçlandı" dedi.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE KRİTİK DETAYLAR

 

Kesinleşen cumhurbaşkanı aday listesine göre, seçimde Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan oldu. Dördüncü aday olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yarıştan çekildiğini açıklamıştı.

oy-pusulası

Muharrem İnce, çekildikten sonra oy pusulaları günler öncesinden basıldığı için pusulada herhangi bir değişiklik olmayacak. Yurt dışından gelen İnce oyları da çekilmesine rağmen Muharrem İnce'ye yazılacak.

seçim1

YSK’DAN MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI

 

YSK Başkanı Ahmet Yener, 6271 sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 12'nci maddesinin; aday listesinin Resmi Gazete'de ilanından sonra yapılan cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmelerin geçerli olmayacağına ilişkin olduğunu ifade etti. Yüksek Seçim Kurulu, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin oylarının geçerli sayılacağını açıkladı.