Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında işlem yapılan 29 şüpheliden 27’si gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 19’u tutuklanırken, 8’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer 2 şüphelinin ise başka dosyalardan cezaevinde bulunduğu açıklandı.
FETÖ Bağlantıları Mercek Altında
Adalet Bakanı Akın Gürlek, soruşturmada FETÖ/PDY’nin mahrem yapılanması, örgütsel bağlantılar, ByLock yazışmaları ve 15 Temmuz darbe girişiminin kilit isimlerinden Adil Öksüz ile bağlantılı olduğu değerlendirilen hususların titizlikle incelendiğini bildirdi.
Gürlek, dosyanın yalnızca geçmişte yaşanan bir helikopter kazasını değil, devlet kurumlarına sızarak olayın aydınlatılmasını engellemeye çalıştığı ileri sürülen örgütsel yapıların izlerini de kapsadığını belirtti.
“Soruşturmanın Ucu Nereye Uzanırsa Uzansın”
Soruşturmanın hukuk çerçevesinde ve elde edilen deliller doğrultusunda sürdürüleceğini vurgulayan Gürlek, hiçbir şüphenin cevapsız bırakılmayacağını ifade etti.
Bakan Gürlek, devletin soruşturmanın ucu nereye uzanırsa uzansın sonuna kadar gideceğini ve milletin adalet beklentisinin önüne hiçbir örgütlü yapının geçmesine izin verilmeyeceğini söyledi.
17 Yıllık Dosyada Yeni Dönem
Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopter, 25 Mart 2009’da Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi yakınlarında düşmüş; Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişi hayatını kaybetmişti.
Aradan geçen yıllara rağmen olayın öncesi, sonrası, arama-kurtarma faaliyetleri ve bazı delillere müdahale edildiği yönündeki iddialar kamuoyunda tartışılmaya devam etti. Son tutuklama kararlarıyla birlikte dosyada yeni ve kritik bir sürece girildi.
Soruşturma sürerken, şüpheliler hakkındaki kesin hüküm yargılama sonucunda verilecek.