Vatandaşlar tarafından kaydedilen görüntülerde, market önüne yerleştirilen sebze-meyve stantları ve karpuz kasalarının kaldırımı kapattığı, markete mal getiren kamyonların ise yolun önemli bir bölümünü işgal ettiği görülüyor.
Kaldırımın ürünlerle, yolun ise kamyonlarla kapatılması nedeniyle yayaların geçiş alanı daralırken, araç trafiğinin de olumsuz etkilendiği belirtiliyor. Özellikle engelli bireylerin, çocuk arabası kullanan ailelerin ve yaşlı vatandaşların kaldırımı kullanmakta ciddi zorluk yaşadığı ifade ediliyor.
İDDİAYA GÖRE İŞGAL GÜNLERCE SÜRÜYOR
Bölge esnafı ve vatandaşların iddiasına göre, söz konusu market şubesindeki bu görüntüler yeni değil. Market araçlarının zaman zaman günlerce aynı noktada kaldığı, kaldırım ve yol işgalinin ise sık sık tekrarlandığı öne sürülüyor.
Vatandaşlar, “Kaldırım yayaların, yol ise araçların kullanım alanıdır. Bir ticari işletmenin satış veya sevkiyat alanı değildir” sözleriyle duruma tepki gösteriyor.
BAŞKA ŞUBEDE DE AYNI MANZARA
Aynı market zincirinin Karaman’daki başka bir şubesinde de benzer görüntülerin yaşandığı iddia ediliyor. Market önüne çıkarılan ürünlerin kaldırımı kapattığı, yayaların ise araç yoluna inmek zorunda kaldığı belirtiliyor.
Ortaya çıkan görüntüler, “Bir market zinciri Karaman’ın kaldırımlarını ve yollarını istediği gibi kullanabilir mi?” sorusunu da beraberinde getirdi.
KALDIRIM YAYANINDIR, DEPO DEĞİL!
Vatandaşlar, kaldırım ve yol işgallerinin hem trafik güvenliği hem de yaya güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğunu belirterek denetim çağrısında bulundu.
Özellikle yoğun saatlerde yapılan ürün indirme işlemleri ve kaldırım üzerine kurulan satış stantlarının olası bir kazaya davetiye çıkarabileceğine dikkat çekiliyor.
Karaman Belediyesi, zabıta ekipleri ve trafik birimlerinin söz konusu noktalarda inceleme yapması, ihlal tespit edilmesi halinde gerekli işlemleri uygulaması bekleniyor.
Vatandaşların yetkililere çağrısı ise net:
“Kaldırımlar marketlerin teşhir alanı, yollar da kamyonların özel otoparkı değildir. Denetim yapılsın, işgale son verilsin!”



