G-NL5SXDG3FM

AK Parti’de 4 İl Başkanı Değişti: Gözler Karaman’a Çevrildi

AK Parti’de teşkilat yapılanmasına yönelik dikkat çeken bir görev değişimi yaşandı. AK Parti Teşkilat Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Adana, Diyarbakır, Giresun ve Siirt il başkanlıklarında değişikliğe gidildi. Yeni il başkanlarının yönetimleriyle birlikte kısa süre içinde görevlerine başlayacağı bildirildi.

SİYASET - 03-06-2026 20:37

Partiden yapılan açıklamada, değişim kararının “şehirlerdeki siyasi varlığı en üst noktaya taşımak amacıyla yapılan kapsamlı değerlendirmeler” sonucunda alındığı ifade edildi. Açıklamada, görevlerini devreden il başkanlarına emek ve katkılarından dolayı teşekkür edilirken, AK Parti’nin Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde “Türkiye Yüzyılı” hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı.

Karaman’da Değişim Olacak mı?

AK Parti’de 4 ilde yaşanan bu görev değişiminin ardından gözler Karaman teşkilatına çevrildi. Son seçimlerde Karaman’da oy oranlarında yaşanan düşüş ve parti içinde zaman zaman gündeme gelen görüş ayrılıkları, “Karaman AK Parti İl Başkanlığı’nda da değişim olur mu?” sorusunu yeniden gündeme taşıdı.

Siyasi kulislerde, genel merkezin teşkilat performanslarını yakından takip ettiği konuşulurken, Karaman’da olası bir değişimin yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu. Henüz Karaman teşkilatıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, AK Parti Genel Merkezi’nin farklı illerde yürüttüğü değerlendirme sürecinin önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği takip ediliyor.

Günün Diğer Haberleri
G-NL5SXDG3FM G-VXJRKS55FP G-FZKYZX0T7W G-FSDKGZVN2L