Karaman ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

zingabet giriş

Karaman Başyayla Üzümlü Göleti ve Sulaması İnşaatında gölet çalışmaların bitirildiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif Balta, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte Karaman İli Başyayla Üzümlü Beldesinde bulunan 1120 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacak olup, gölet imalatları tamamlanmıştır. Temelden yüksekliği 21 metre ve 443.000 m³ su depolama kapasiteli gölet ve 9.000 metre HDPE boru hattı yer almakta olup gölet gövde imalatı tamamlanmıştır.

Milli Ekonomiye 3,2 Milyon TL Katkı

DSİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif BaltaKaraman Başyayla Üzümlü Göleti ve Sulaması bölgede yapılacak sulu tarım ile 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 3,2 milyon TL katkı sağlanması ve 120 kişi istihdam edilmesi hedeflenmektedir. Proje ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacaktır.‘ dedi.

Ülkenin en büyük yatırımcı kuruluşlarından biri olan DSİ’nin hız kesmeden çalışmalarına devam ettiğini söyleyen DSİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Akif Balta “İnşa ettiğimiz baraj ve göletlerle su depolama kapasitemizi artırmayı, böylece iç bölgelerimizde daha fazla hissedilen kuraklık kaynaklı su baskısını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Tamamlanan ve su tutmaya başlayan her baraj bizi mutlu ediyor. Su tutmaya başlayan Başyayla Üzümlü Göleti ve Sulaması ’da yöre halkına hayırlı olsun” dedi.