Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerle sarsıldı. Depremler Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Karaman’ın sanayi esnafları ise deprem bölgesindeki afetzedeler için kolları sıvadı. Kendi aralarında para toplayan esnaflar, kış şartlarının ağır geçtiği deprem bölgesindeki afetzedeler için 6 adet konteyner aldılar. 6 adet konteynerin bugün deprem bölgesine gönderileceği öğrenildi.

Sanayi esnafları ise konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, “Dün itibari ile esnaf arkadaşlarımızla konteyner alımı ile ilgili görüşme yaptık. Görüşmelerimiz olumlu karşılık buldu. Bütün sanayi esnaflarımız konteyner kampanyamıza katılmak istedi. Esnaf arkadaşlarımız sağolsunlar yaptıkları yardımlar ile 6 adet konteyner aldık. Deprem bölgelerine göndereceğimiz konteynerler zorlu kış şartlarında dışarda kalan ailelere inşallah yardımcı olur. İçeresinde mutfak, duş ve lavabosunun bulunduğu konteynerleri Allah izin verirse bugün yükleyerek göndereceğiz. Yaşanan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileriz. İnşallah bu günleri bir daha yaşamayız” dediler.