Yeniden Refah Partisi Karaman Teşkilat Başkanı Şaban KÖYLÜ, Genel Merkez Burdur İl Sorumlusu Ramazan KAYA, Sudurağı Belde Başkanı Ünsel ASLANDERE katıldı.

Yeniden Refah Partisi yönetimi Sudurağı Beldesinde esnaf ve çiftçilerle buluştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ın selamıyla ülkemizin her yerini karış karış gezdiğini belirten KAYA, Esnafın son yapılan BAĞ-KUR zammı ve zamların altında kalkamayacağını ve çiftinin güvenli bir tarım yapamadığını gözlemledik.

KAYA, ”Pancarın Başkenti Sudurağı halkımızda şu anda yetersiz su kaynakları ve gelen Mazot zamları gübrenin pahalı gibi şartlardan dolayı tarım yapamaz hale geldi. İnşallah Refah iktidarında 150 milyar dolarlık kaynak paketimizden Karaman halkı ve tüm Türkiye'ye hizmetlerimizi ve projelerimizi hazırladık. 54. Refah-Yol hükümeti ile bunları yaptıysak bugünde Yeniden Refah Partisi İktidarıyla İnşaallah bu işlerin en güzellerini yaparak ülkemizi lider ülke konumuna gelmek istiyoruz. Genel Başkanımız Fatih Erbakan'a olan güveni ve beklentisi her geçen gün artmaktadır. Fatih Erbakan'ın tek başına aday olması halktan karşılık bulmuştur ve Sudurağı’nda Yaşayan halkımız Genel Başkanımız Fatih Erbakan'ı beldelerinde görmek istiyorlar.

Ülkemizin diğer yerlerinde yaşayan vatandaşlarımız gibi Sudurağ’ında yaşayan halkımızda, yıllardır kazandıklarını şimdi kaybetmekle karşı karşıya değil, kaybettik diyor. Vatandaşımız bırak yatırım yapmayı ne yapacağımızı bilemiyor.  Sudurağı Belde halkından çok farklı bir tespit yerini bulduk. Sudurağı’nda yaşayan vatandaşlarımız, önceleri gelen misafirine fabrikalardan almış olduğumuz şekerlerden çuval çuval hediye ediyordu. Ne yazık ki şimdi kendileri neredeyse şeker bulunmamakla karşı karşıya, çünkü ekecek durumumuz kalmadı.  160.000 ton 2010 yılında pancar üreten Sudurağı, şimdi 8000 ton ancak teslim edebildi. Artan elektrik maliyetleri susuzluk ve diğer maliyetler tarım yapmamakla karşı karşıya bıraktı. Ülkemizin kalkınması için tarım ve hayvancılık desteklemesi gerekiyor. Bu şekilde giderse yakında evlerimizde hayvan namına bir şey kalmayacak.” dedi.