81 ilde ortak yapılan basın bildirisine katılan Yeşil, Bolu Kartalkaya’da yaşanan otel yangını, 6 Şubat depremlerinin yıldönümü ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.
"Kartalkaya Yangını Göstermiştir: İktidar Yorulmuştur"
Başkan Yeşil, Bolu Kartalkaya’da yaşanan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangınına ilişkin ciddi ihmaller olduğunu belirtti. Otelde yangın çıkışlarının kapalı, yangın dedektörlerinin çalışmaz durumda olduğunu, otel bölgesinde itfaiye aracının bulunmadığını vurgulayan Yeşil, “Bu facianın sorumlusu denetimsizliktir. Yetkililer hesap vermelidir” dedi.
Yangının ardından yetkililerin birbirine sorumluluk atmasını eleştiren Yeşil, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın asli kusurlu, Bolu Belediyesi’nin ise tali kusurlu olduğunu ifade etti. Olayın soruşturulması sürecinde yetkililerin derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti.
"Depremden Ders Alınmadı, Türkiye Hâlâ Hazırlıksız"
6 Şubat depremlerinin yıldönümüne yaklaşırken, deprem bölgesinde hâlâ çözülemeyen sorunlara da değinen Yeşil, şu ifadeleri kullandı:
“Ülkemiz fay hatlarının üzerinde. Peki, beklenen büyük depremler için yeterli önlem alındı mı? Çürük binaların dönüşümü yapıldı mı? Sel felaketlerinden ders alındı mı? Maalesef hayır.”
Türkiye’nin afet yönetiminde zayıf kaldığını belirten Yeşil, “Yetkililer her doğal afetten sonra sorumluluk kabul etmiyor. Herkes işini iyi yapıyorsa, bu felaketler neden faciaya dönüşüyor?” diye sordu.
"Emekliler Enflasyona Ezdirildi, Bu Maaşlarla Geçinmek Mümkün Değil"
Mustafa Yeşil, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara da değinerek, yapılan maaş zamlarını yetersiz ve adaletsiz olarak nitelendirdi.
"Bu yıl emekli olan bir vatandaş, geçen yıl emekli olan bir kişiden %30 daha düşük maaş alıyor. Bu adaletsizliği kabul etmiyoruz. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin hakkını gasp eden bu sistem değişmelidir.” ifadelerini kullandı.
TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Yeşil, "SSK ve Bağ-Kur emeklisine %15,75, memur emeklisine %11,54 zam yapıldı. Asgari ücrete yapılan artış bile enflasyonun gerisinde kaldı. İnsanlar bu maaşlarla nasıl geçinecek?" dedi.
"Çare Milli Görüş, Çözüm Adil Düzen"
Son olarak, Yeniden Refah Partisi’nin tüm bu sorunlara çözüm getireceğini ifade eden Yeşil, "İktidarın hatalarını görmezden gelmeyeceğiz. Yetkilileri hesap vermeye çağırıyoruz. Türkiye, insan hayatının bu kadar ucuz olduğu bir ülke olmamalıdır. Çare Milli Görüş'tedir, çözüm Adil Düzen'dedir." şeklinde konuştu.
Yeniden Refah Partisi, Kartalkaya yangını, 6 Şubat depremleri ve emeklilik düzenlemesiyle ilgili gelişmeleri yakından takip edeceklerini ve sorumluların hesap vermesi için mücadele edeceklerini belirtti.