Karaman’da kaos oluşturma planları suya düşen Karaman’da belki on parmağını geçmeyen üyesi ile deva partisi ve onun ortakları CHP, Gelecek Partisi ve Sözde İslamcı Saadet Partisi toplumu birleştirmek yerine seçim gelmeden vatandaşı bölme çalışmasına başladığı gözlerden kaçmadı.

Yıllarca bu güzel ülkeyi sağcı,solcu diye Kürt-Türk diye bölmeye çalışanlar, hep kutuplaşma hep ayrıştırma içerisinde olduğu yine tekrardan ortaya çıktı.

Seçim kapsamında Karamanlı Vatandaş’tan oy isteyen CHP ve onun ortakları Kendisine bile Deva bulamayan, hiçbir şekilde Geleceği olmayan ve sokaklarda Saadet arayanlar, toplumu ötekileştirmeden başka ne gibi bir çalışma yaptığı merak konusu oldu.

Karaman genelinde teşkilat yapılanmasını tam anlamıyla gerçekleştiremeyen partinin İl Başkanı Mustafa Burak Demire, il teşkilatının kurulması aşamasında birlikte yola çıktığı arkadaşlarına karşı olumsuz tutumu partiyi dağılma noktasına getirdiği konuşuluyor.

Geçtiğimiz günde Deva Partisinden Merkez ve ilçe teşkilatlarında görev yapan isimler istifa ederek, AK Parti’ye geçmişlerdi. Büyük bir kopma’nın olduğu Deva partisi, Deva olmak yerine CHP’nin kayığına binmeyi tercih ederek, gündem yaraktmak ve kaos çıkartmak için aslı astarı olmayan açıklamalar ile gündeme gelmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Deva Partisi Karaman İl Teşkilatı için vatandaşlar; “Karaman’da tabela partisi olan ve on parmağını geçmeyecek üye sayısı ile dikkat çekmek için mahallenin yaramaz çocukluğunu yapmaya çalışıyor.”şeklinde eleştiride bulundu.

Karaman AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kemal Toprak ile ilgili çıkan ve kaos yaratmak için ortaya atılan haber ile ilgili Karaman AK Parti teşkilatı ve Karaman Emniyet müdürlüğü olayın aslından çok farklı olduğunu ve Bazı yayın organlarında yer alan “AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Karakol Basıp Çevik Kuvvet Müdürünü Yumrukladı” şeklinde sunulan yalan haberler üzerine AK Parti ve Emniyet Teşkilatından ortak açıklama yapıldı.