Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, bölge müdürlükleri aracılığıyla kurduğu iftar sofralarında ihtiyaç sahiplerini misafir ediyor. İlk olarak 2022 yılında 25 ilde düzenlenen iftar organizasyonunun kapsamı bu yıl genişletildi ve 81 ilde kurulan sofralar ihtiyaç sahiplerine ve tüm vatandaşlara hizmet ediyor.

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Konya'da Meram Öğretmenevinde her gün 300, Aksaray Grand Saray Düğün Salonunda 250, Karaman'da Umut Düğün Salonunda 250 vatandaşa iftar yemeği veriyor. Ayrıca, Konya Teknik Üniversitesi'nde Ramazan ayı boyunca hafta içi yaklaşık 1500 öğrencinin iftar yemeği katkıları da devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ramazan Ayı boyunca On Bir Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif'in ruhuna uygun faaliyetler yapacağını daha önce duyurmuştu. Bu kapsamda iftar sofralarına ek olarak Ramazan Bayramı öncesi 81 ilde 100'er öksüz ve yetim çocuğa bayramlık elbise ve ayakkabı alabilmeleri için 2.750 TL değerinde hediye giyim kartı armağan ediyor. Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Konya, Aksaray ve Karaman'da tespit ettiği 300 öksüz ve yetim çocuğa bu hediye giyim kartlarını dağıtıyor.

Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç yaptığı açıklamada; "Ramazan Ayı, yardımlaşmanın, dayanışmanın, halden anlamanın ayıdır. Bizler de bu mübarek günlerin maneviyatına ve geleneklerine uygun şekilde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için gayret ediyoruz. Öksüz ve yetimlerimizin yüzlerini güldürmek ve onlara bir nebze olsun bayram sevincini yaşatmak istedik. Konya, Karaman ve Aksaray illerimizde tespit ettiğimiz öksüz ve yetim yavrularımızı bu mübarek ayda sevindirebilmek, onların sevincine ortak olabilmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Çok şükür ki kurumumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç duyulan her an, vakıf kültürünün ve geleneğinin gerektirdiği şekilde iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahiptir ve bu yarışta tüm vakıflarımızın ve insanlığın en güçlü destekçisi olmaya devam edecektir."