Coşgun, açıklamasında “Biz şehadet namzetiyiz, şehitlerimizin yoldaşıyız” ifadelerini kullandı.
“Benim Öğretmenim Aybüke, Başkanım Fırat, Belediye Başkanım Hikmet Şehit Oldu”
Yusuf İslam Coşgun, açıklamasında PKK terör örgütü tarafından şehit edilen Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, Ege Üniversitesi'nde ülkücü kimliğiyle tanınan ve çıkan çatışmada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve 1977 yılında silahlı saldırı sonucu şehit edilen Diyarbakır Belediye Başkanı Hikmet Tekin’in isimlerini anarak, “Biz terör karşısında susturulan değil, mücadele edeniz” dedi.
“Biz Kayyum Derken, Siz Halkın İradesi Diyorsunuz”
Açıklamasında HDP başta olmak üzere terörle ilişkilendirilen siyasi partilere kayyum atanması gerektiğini savunan Coşgun, buna karşı çıkanlara da tepki gösterdi. “Biz terör kaçaklı partiye kayyum derken, siz halkın iradesi diyorsunuz” diyerek, kamuoyundaki ikili tavırlara dikkat çekti.
“Ya Silahlar Gömülecek, Ya Silahlarıyla Birlikte Gömülecekler”
Coşgun açıklamasının devamında, “Terörsüz Türkiye” hedefiyle hareket ettiklerini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:
“Biz hâlâ aynı taraftayız: Vatan için şehadet namzetiyiz. Liderimizin arkasındayız. Ya silahlar gömülecek, ya da silahlarıyla birlikte gömülecekler. Bekleyin ve görün!”
Sosyal medya üzerinden yapılan milliyetçilik paylaşımlarını da eleştiren Coşgun, “Sosyal medya şovmenleri biraz daha sabretsin, zamanı geldiğinde ilk el öpen onlar olur” ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.
Açıklamanın Tamamı Sosyal Medyada Paylaşıldı
Yusuf İslam Coşgun’un açıklaması, Ülkü Ocakları Karaman İl Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesaplarında da geniş şekilde paylaşıldı. Açıklama kısa sürede çok sayıda etkileşim aldı.
Kamuoyunda yankı uyandıran bu çıkış, özellikle milliyetçi çevrelerde destek bulurken, siyasi tartışmalara da yeni bir boyut kazandırdı.



