Karaman U15 Ligi?nde bugün Bifa Başak Spor/Yunuskent Spor, 1905 Aslan Spor/Karaman Belediyespor karşılaşmaları oldu.
Yunuskent Stadyumu?nda saat 09.30?da başlayan Bifa Başak Spor/Yunuskent Spor karşılaşmasında, Bifa Başak Spor rakibine gol şansı vermedi. Rakibi karşısında iyi top oynayan Başak, 4-0 galibiyet ile sahadan ayrıldı.
1905 Aslan Spor/Karaman Belediyespor karşılaşması ise 11.00?da başladı. Çekişmeli geçen maçta iki takımda performansını iyi korudu. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sonuçlanırken, ikinci yarı 1 gol şansı bulmayı başaran 1905 Aslan Spor 2-1 galip oldu.
U15 Ligi`nde Bayan Hakemler Dikkat Çekiyor
U15 Ligi?nde yan hakem olarak görev yapan bayan öğrenciler dikkat çekti. Son yıllarda kadınların da futbola karşı ilgisinin artmasıyla Karamanlı bayan öğrenciler aday hakem olmayı başardılar. Futbolda oyun dışında hakemlik dalında da kadınlar emin adımlarla yollarına devam ederken Aday Hakem olarak U15 Ligine atanan bayanlar hakkında bilgi veren Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hacı Arif Yalçın; ? Karaman?da 23-25 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen Aday Hakem Kursları sonrası teorik ve pratik eğitimler alan bayanlar ve erkeklerden oluşan 45 kişilik kurs, Merkez Hakem Kurulu tarafından yapılan hakem sınavları sonucunda 27 kişi Aday Hakem olmaya hak kazandı? dedi.
Bayan hakemler, maçın başından sonuna dek, tüm kuralları büyük bir ciddiyetle uygulayarak başarılı performanslarıyla dikkat çektiler.






