İstanbul'un en yoğun bölgeleri arasında yer alan İstiklal Caddesi'nde terör örgütü PKK/YPG tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri büyük operasyonu "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor" diyerek dünyaya duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyerek sinyallerini verdiği operasyon başlatıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri terör örgütü PKK/YPG'nın bulunduğu birçok noktayı bomba yağmuruna tutuyor.

SURİYE HAVA SAHASI TÜRKİYE'YE AÇILDI

Havadan ve karadan PKK/YPG terör örgütüne ait noktalar tek tek havaya uçuruldu. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği askeri harekatın detayları da ortaya çıkmaya başladı. Suriye hava sahasını kullanan Türk jetleri ve SİHA'lar terör örgütünün üzerine bomba yağdırdı.

OPERASYONDAN YENİ GÖRÜNTÜLER

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda operasyon bir Türk savaş uçağının pistten kalkış anına ilişkin fotoğrafa da yer verilerek, "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor" ifadeleri ile duyurulmuştu.

MSB, operasyona ilişkin ilk görüntüleri de "Terör yuvaları tam isabet vuruşlarla yerle bir ediliyor" notuyla paylaştı.

ABD VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu, önceki gün yaptığı açıklamayla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyon düzenleyebileceğini belirterek, vatandaşlarını uyarmıştı.