Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından desteklenen ‘Mahalle Muhtarlık Teşkilatlarının Kurumsal Kapasitesinin Geliştirilmesi ve Muhtarların Dijital Okuryazarlığının Arttırılması Eğitimi’ tamamlandı. Proje kapsamında yürütülen, iki hafta süren eğitim programında Karaman ilinde görev yapan mahalle muhtarlarına “Anayasa ve Yerel Yönetim Mevzuatı, Türkiye’nin Yönetim Yapısı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Sosyal Medya ve Dijital Okuryazarlık, Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları, Demokrasi, Katılım ve Yönetişim, Siyasal İletişim, Liderlik ve Yönetim Becerileri ile Hizmet Pazarlaması” konu başlıklarında eğitimler verildi.

Muhtarlara sertifikalarını Rektör Karaman verdi

KMÜ Rektör V. Hüseyin Karaman, eğitimi başarı ile tamamlayan muhtarları makamında kabul etti. KMÜ Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Doç. Dr. Sefa Usta ve Karaman Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Öngay’ın da yer aldığı ziyarette KMÜ Rektör V. Hüseyin Karaman, muhtarları tebrik ederek katılım sertifikalarını kendilerine takdim etti.

“Muhtar Akademisi Projesi’nin küçük ölçekli bir uygulamasını tamamlamış olduk”

Sürekli Eğitim Merkez Müdürü Doç. Dr. Sefa Usta’dan, proje ve eğitim programı hakkında bilgi alan Rektör V. Hüseyin Karaman “Muhtarlarımız, vatandaşlarımız ve kamu kurumları arasında köprü vazifesi görmektedirler. Vatandaşlarımızın sorunlarını ve önerilerini ilgili birimlere aktaran muhtarlarımız aynı zamanda devletimizle milletimiz arasında aracılık yapmaktadır. Eğitimlere baktığımızda ve projenin mahiyetini incelediğimizde aslında bu çalışmanın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta ‘Muhtarlar Günü’nde ifade ettiği “Muhtar Akademisi Projesi”nin küçük ölçekli bir uygulaması olduğunu görmekteyiz. Bu vesileyle eğitimlerde emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyor, muhtarlarımızı da yürekten kutluyorum.” dedi.