Staj Başvuruları 28 Şubat 2020`ye Kadar Uzatıldı

Karaman Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada;

"Tarım ve Orman Bakanlığının 2020 yılı için staj başvuru tarihleri 02.01.2020-28.02.2020 arasındadır. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak olup, başvuru tarihleri dışındaki başvurular kabul edilmeyecektir. 

2020 yılı Başvuru Formuna ulaşmak için tıklayınız.

(Başvuru Formunu sisteme yüklemeyenlerin başvurusu kabul edilmeyecektir.) 

Staj İşlemleri Uygulama Klavuzuna ulaşmak için tıklayınız.

Staj yapılabilecek alanlar: Gıda, Tarım ve Hayvancılık (diğer branşlarda yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir)

Gıda, Tarım ve Hayvancılık alanlarında olmak kaydıyla engelli kimlik kartına sahip olan veya 1. ve 2. derece şehit yakını olduğunu belgeleyen ve süresi içerisinde başvurusunu tamamlayan öğrencilere öncelik verilecektir.

İlçe Müdürlüklerinde staj yapmak isteyen öğrenciler de İl Müdürlüğüne başvuruda bulunacaklardır. Başvurusu kabul edilen öğrencilerin İlçe Müdürlüklerine görevlendirilmeleri yapılacaktır.

Başvuruya gelen öğrenciler Öğrenci Belgesi (e-devlet`ten alınmış veya okuldan aslı İmzalı, Mühürlü, Fotoğraflı)  ibraz edecekleridir.

BAŞVURUSU KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLERE AİT İŞLEMLER

Başvurusu kabul edilen öğrencilere SMS yoluyla, okullarına resmi yazı ille bilgi verilecektir. 

Staja başlarken Öğrenim gördükleri okuldan öğrencinin İl Müdürlüğümüzde staj yapmasının uygun olduğuna dair staj tarihi ve süresini de belirten belge ile birlikte Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi istenecektir.

Staj başlama günü İl Müdürlüğümüz ile Öğrenci arasında staj sözleşmesi imzalanacaktır.

Staj sözleşmesi İl Müdürlüğü tarafından hazırlanacak olup diğer sözleşmeler kabul edilmeyecek ve onaylanmayacaktır."denildi.