Kıymetli Karamanlılar, şimdi sizlere "Merhem 70"i tanıtacağım. Kardeşlerim, insanlarımızın en temel sorunu ekonomi. Bir yandan hayat pahalılığı ile mücadele eden vatandaşlarımız, bir yandan da faiz ödemek zorunda kalıyorlar. Bizim faize bakışımız nettir: Faiz, Allah'a ve Resulüne savaş açmaktır. Biz, insanlarımızı bu beladan kurtarmaya çalışan bir topluluğuz, kıymetli hemşerim.

 

Kredi kartı borcunun 20.000 lirasını ödeyemeyen bir kimse, borcuna bir sonraki ay yaklaşık 1000 faiz ekleniyor. Asgari ücret üzerinden hesap edersek, yaklaşık 2 günlük ücret yok olup gidiyor. Makarna, un, yağ dağıtmaktan öteye taşıyacağız. Belediyenin öncülüğünde "Merhem 70 Vakfı"nı kuracağız. Bu vakıf, hayırsever insanlarımızın da desteğiyle, ihtiyaç sahibi öncelikli olacak şekilde, kredi kartı ve kredi borcunu ödeyecek vatandaşlarımızı faizsiz ve ödenebilir taksitler halinde destekleyecek. Vakfa geri ödenecek tutar, faizsiz olarak belirlenecek.
 

Müslümanı faiz belasından kurtarmak için bağış yapan hayırsever birçok Müslüman, insanımızın emeğini faiz belasına kaptırmamasına sebep olacak. Paralarını faize ödemek yerine ihtiyaçlarını karşılayarak, karaman ekonomisine katkıda bulunacaklar. Sosyal belediyecilikte hedefimiz, insanlarımızın derdine merhem olmak, fakirliği ortadan kaldırmak ve bunu hep beraber başarmak.

Milli Görüş belediyeciliğinde yüzler gülecek, umutlar yeşerecek. Haydi, bismillah! Daha iyi bir yaşam senin hakkın. Karanlığın bitmesi artık çok yakın. Daha iyi bir yaşam senin hakkın.