20 Şubat'ta son teslim tarihini kaçırmasının ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren Soyfidan, seçim kurulunun adaylığını kabul etmemesiyle ilgili itirazlarının sonuçsuz kaldığını belirtti. Karaman Adliyesine gitmek üzere yola çıktıklarını ancak bir kaza sonucunda gecikmelerinin yaşandığını ifade eden Soyfidan, bu durumun kendilerini adaylıktan mahrum bıraktığını dile getirdi.

Soyfidan, seçim kuruluna yapılan baskılar ve engellemelerin BBP'nin seçimlere katılımını zorlaştırmaya yönelik olduğunu savundu. Ayrıca, AK Parti İl Başkanı'nın kendisini arayarak itirazlarla ilgili "şirinlik" yapılmamasını istediğini belirten Soyfidan, bu durumu tepkiyle karşıladı.

Yaşananların Cumhur İttifakı'na gölge düşürdüğünü ifade eden Soyfidan, seçmenin gereken cevabı sandıkta vereceğine inandığını dile getirdi.

"İspatlayamayanlar En Adi Satılık Ahlaksızlardır"

Soyfidan, kendisi ve ekibi hakkında yapılan haksız ithamlara da değinerek, "pis parasına" ihtiyaçlarının olmadığını vurguladı. Sosyal medyada ve çeşitli ortamlarda asılsız konuşmalar yapanlar hakkında maddi ve manevi dava açacaklarını belirten Soyfidan, bu tür ithamları ispatlayamayanların en adi satılık ahlaksızlar olduğunu söyledi.

BBP'nin teşkilatını kendi bütçeleriyle ayakta tuttuklarını ve hazine desteği almadıklarını vurgulayan Soyfidan, "Hazine bütçesini seçimlerde sokağa saçmadık” dedi.

Son olarak, yönetim kurulu üyeleri ve destek veren halktan özür dileyen Soyfidan, aday olup olmamanın önemli olmadığını belirterek, partilerine verdikleri desteği esirgememelerini istediğini ifade etti. Ayrıca, genel seçimlere de kendi bütçeleriyle gireceklerini ve Karaman için mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.