Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı` nın kandil mesajı;

 

Türk-İslam aleminin bütün mübarek gecelerde olduğu gibi bu gecede de bilerek veya bilmeyerek yapılan günahlardan arınma gecesi olduğuna inanarak kıymeti ve fazileti yüksek şekilde Yaradan`a yakarışta bulunduğu bir kandil gecesini daha karşılamanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.    

Günahların affına, bağışlanmanın vesile olmasına işaret edilen bu gece, temiz bir başlangıcın, günahsız bir kulun Allah katında tövbelerin kabul olduğu bir gecedir. Fitne ve fesadın, ayrılığın, kavganın ve her türlü kötülüğün kol gezdiği İslam alemi ve ülkemizde bu gece hürmetine sevginin, saygının, sabrın, itidalin ve birlik beraberliğin vücut bulmasına, kanayan yaraların, dökülen gözyaşının kaosun ve kargaşanın son bulmasına vesile olacağı inancını taşınmaktayız.

Bu mübarek gecede bütün İslam alemi, Yüce Allah`a yalvarmanın, tövbe etmenin, bir daha günah işlememenin yarışına gireceklerdir. Başta ülkemiz olmak üzere bütün İslam diyarlarında camiler dolup taşacak, Müslümanlar kurtuluşa ermenin, temize çıkmanın hazzını yaşayacaklardır. Bu vesile ile Berat Kandilinizi kutlar,dünyanın her yerinde açlık,işgal,zulüm,sömürü ve katliama maruz kalan din ve kan kardeşlerimizin uyanışına vesile olmasını dileriz.

 

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan` ın kandil mesajı;

 

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Berat Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında; "Kandiller, kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla`ya sunacağı ve O`nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir" dedi.

Başkan Çalışkan mesajının devamında ise; "Berat; zulmetten nura, esaretten hürriyete, günahtan sevaba yöneliş ve ulaşmanın adıdır. Bu kutlu gece Allah`ın kendisine kul olabilme şerefine ulaşan inananların beratına sebep olacak bir gecedir. Kardeşliğin, dostluğun, sevginin, barışın berata esas olduğu gecedir. 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi olan yüce Allah`a sığınarak günahlarından arındıkları, ilahi lütuf ve bereketlere eriştikleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Hayatı daha yaşanabilir kılmak ve birbirimizin yükünü azaltmak için ailevi ve sosyal ilişkilerimizde sevgi, yardımlaşma, merhamet ve hoşgörüyü öne çıkaralım. Böyle feyizli ve Bereketli gecelerde anne ve babamızın hayır dualarını alalım ve çevremizle insani ilişkilerimizi daha da güçlendirelim. Bu vesile ile bütün İslam Aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah`tan niyaz ediyorum" dedi.

 

Saadet Partisi Karaman İl Başkan Vekili Hüseyin Çoban` ın kandil mesajı;

 

11 ayın sultanı olan Ramazan ayının müjdecisi olan mübarek Berat gecesini idrak ediyoruz.

Rahmet ve mağfiret rüzgarlarının estiği, manevi iklimin doya doya teneffüs edildiği bu günler milletimizin ortak paydasıdır.

Kendimizi kurtarmak yetmez. Bir Müslüman olarak bütün insanlığı kurtarmakla mükellefiz.

Huzur, barış, refah ve adalet dolu bir saadet dünyasını kurmakla yükümlüyüz.

Hayra motor şerre fren olmalıyız.

Yanlışın yerine doğruyu, çirkinin yerine güzeli, kötünün yerine iyiyi, sömürünün yerine adaleti, kaosun yerine huzuru, kavganın yerine kardeşliği hakim kılmak için gece gündüz çalışmalıyız.

Biz aynı milletin evlatları, aynı bahçenin çiçekleriyiz. Farklılıklarımızı ayrılık nedeni değil, zenginlik unsuru olarak görmeliyiz.

Rahmet ve bereket rüzgarlarının gönüllere dolduğu bu müstesna gecede yapacağımız duaların, ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyorum.

Bu dua ve temenni ile başta Karamanlı hemşehrilerim olmak üzere tüm milletimizin ve İslam Âlemi?nin Berat Kandili?ni kutluyor, tüm insanlık için saadet dolu bir gelecek diliyorum.

 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay` ın kandil mesajı;

 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Gökhan ALKAN ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa TOKTAY  Berat kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladılar. Yayınladıkları mesajda;

 

?Ramazan Ayının habercisi Mübarek Berat Kandili`ne erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamaktayız. Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi severek birlikte yaşamanın yolu, hoşgörü, doğru ve gerçek anlayış, sabır, bütünlük, dostluk, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakarlığa dönüştürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylaşmaktan geçer. Bu duygularla Berat Kandili?nin tüm dünyada barışın, kardeşliğin, sevginin, saygının hakimiyetine vesile olmasını diler; ülkemizin ve Türk İslam Aleminin mübarek gecesini tebrik ederiz." dediler.