Aktekke Meydanı'nda düzenlenen programda açıklama yapan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Şaban Şahin; "Gazze iftar programımızın gerçekleştirilme amacı, mazlum Filistin coğrafyasında yaşanılan zorlukların ve açlıkların bir nebze olsa da hissedilebilmesi, idrak edilebilmesi içindir. Biz Milli Görüşçüler, zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimize takatimizin sonuna kadar yardım etmeye çalışır, Müslümanların en büyük zaferi kazanmaları için elimizden gelen bütün maddi ve manevi desteği veririz. Allah, Gazzeli kardeşlerimizi Muzaffer eylesin. 


İçerisinde bulunduğumuz Ramazan-ı Şerif'te her yıl olduğu gibi Siyonist İsrail saldırılarıyla karşı karşıyayız. Her yıl bu mübarek ayda Filistinli Müslümanlara yönelik şiddetini arttıran Siyonistler, bu yıl iyice zıvanadan çıkmıştır ve insanlıktan uzak bir halde terör faaliyetlerini sürdürmektedir. 173 günü aşkın bir süredir Gazze'de tarihin en acımasız soykırımlarından birini gerçekleştiren Siyonist İsrail rejimi son günlerde dilimize getirmeye dahi haya ettiğimiz iğrenç saldırılara girişti. Geçtiğimiz hafta sonu başlattıkları kuşatmayla Gazze'de bulunan Şifa Hastanesi'ne yönelik akıl almaz bir saldırı gerçekleştirdiler, maalesef hastane içerisindeki çok sayıda kadına tecavüz ettiler. Yapmış oldukları son insanlık dışı saldırılarla zihniyetlerini ortaya koyan Siyonistler, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın 'İsrail laftan anlamaz, güçten anlar' sözünün haklılığını da gözler önüne sermiştir.


7 Ekim’den bugüne ‘Dünya Lideri’ beyanlarının hamaset, ‘Bölgesel Lider’ ve ‘Küresel Güç’  tanımlarının kandırmaca olduğunu kavradık. Zira İsrail’e karşı kürsüden haykıran, sahada ve masada sessiz kalan Hükümet gerçeğini bir kez daha yaşadık. ‘Gazze için çok şey yaptık, yapıyoruz.’  ifadesinin esasen ‘İsrail’e karşı bir şey yapmayız, yapamayız.’ iradesini yansıttığını kavramak zorunda bırakıldık. Cahit Zarifoğlu’nun ‘Filistin bir sınav kağıdı, her mü'min kulun önünde.’ ifadesiyle baktığımızda;  soruları cevapsız bırakanlar, cevapları anlamsız olanlar, ilgileri yetersiz kalanlar sınavı geçenlerden fazla. 7 Ekim’den bugüne Filistinli kardeşlerimiz hayatını, dünya ise insanlığını kaybediyor.” şeklinde konuştu.

Aktekke Camii önünde düzenlenen "Gazze için iftarı vakti" programı dua edilmesi ve namaz kılınmasıyla sona erdi.