Pakette, sağlık personeline yönelik şiddet olaylarını önlemeye yönelik önlemler, aile hekimliği ve bakanlıktaki çift başlılığa son vermeye dönük düzenlemeler bulunuyor. Gazetecilerle sohbet eden Müezzinoğlu, önümüzdeki haftalarda TBMM`ye sevk edilecek sağlık paketini anlattı.
ŞİDDETE LİSTE: Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için çok farklı öneriler geliyor. X-Ray`dan geçirmek, şiddet uygulayanları sağlık hizmeti almaktan mahrum bırakmak gibi öneriler var. Şiddet uygulayanların bir listesi olmalı. Bunlar tüm boyutlarıyla görüşülüyor.
YENİ BİNALAR YAPILACAK: Aile hekimliği nöbetten işleyişe, binalarına kadar yeniden ele alınacak. Artık hastaneler gibi aile sağlığı merkezlerini de devlet olarak biz yapacağız. 3-4 aile hekiminin olduğu yerde bir diş hekimi, bir acil ambulans istasyonu olacak. Buralar psikolog ve diyetisyenlerin de olacağı butik hastanelere dönüşecek. Sabah 8`den akşam 20`ye kadar 7 gün hizmet verecek. İlk etapta bin, toplam 3 bin böyle bina yapacağız.
5 YILDA 30 BİNE ÇIKACAK
Bakan Müezzinoğlu, "Uzun vadede Türkiye`nin aile hekim sayısı artarsa buralarda 5-10 yıl sonra 24 saat hizmet verecek duruma dönüşebilir. Ama şu anda Türkiye`nin hekim sayısı ona imkân vermiyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde aile hekimliğini 30 bine çıkaracağız" dedi. (Sabah)






