Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Sağlık Müdürlüğü Proje Koordinasyon Birimi tarafından Ahiler Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında "Acil Hizmetlerde Etkili İletişim İle Öfke Kontrol Altında" konu başlıklı projenin kabul edildiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, "Ahiler Kalkınma Ajansı ve Kurumumuz arasında imzalanan proje sözleşmesi sonrası proje uygulanmaya başlanacaktır" dedi.

Dr. Yücel, şu bilgileri verdi:

"Acil Hizmetlerde Etkili İletişim İle Öfke Kontrol Altında projesinde ortak kurum olarak Acil Çağrı Merkezi de yer almıştır. Proje kapsamında Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan 180 acil sağlık hizmeti veren personel ve Acil Çağrı Merkezinde çalışan 60 personel olmak üzere toplam 240 personel "Çatışma Karşısında Tepkiler ve Çözüm Yolları; Öfke ve Baş Edebilme Teknikleri; Empati nedir ve Empati Kurma; Stres Nedir ve Baş etme Yolları" gibi konularda bir uzman tarafından eğitim alacaklardır. Eğitim alması planlanan personel içerisinde doktor, acil tıp teknisyeni, paramedik, sağlık memuru, ebe ve hemşire gibi sağlık çalışanlarının yanında çağrı karşılama personeli de yer alacaktır. Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programının genel amacı olan "Kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, Ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgelerarası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaktır." denilmektedir. Müdürlüğümüz Proje Koordinasyon Birimi tarafından hazırlanan proje 10 iş günü sürecektir" Yücel açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Bu proje ile acil sağlık hizmeti ve 112 Acil Çağrı Merkezi Personelinin etkili iletişim ve empati konusunda bilgi ve bilinç düzeyleri artması; personelin hem kendi çalışma arkadaşları hem ortak çalıştıkları diğer kurum ve kuruluş personeli, hem de hizmet verdikleri acil hasta ve yakınları ile çok daha kolay iletişim kurmaları; yanlış anlaşılmaların azalması, samimiyet ve güven ortamı gelişmesini; sorunlar ve problemlerin daha kolay dile getirilerek daha çabuk ve kolay çözümler üretilmesi bir şeyi bir başkasının bakış açısı ile görebilmelerini, önyargılı kalıpları kırarak hoşgörülü ve farklılıkların kabulünü sağlamaları; empati kurmayı, insanların karşılıklı saygı içinde yasamalarını ve verimli bir toplumsal diyalog oluşmasını; farklı insanlar karsısında ne tür strateji ve taktik kullanabilmelerini; sunulan hizmette vatandaş memnuniyetinin artması ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da olumlu örnek teşkil etmeleri amaçlanmıştır."