KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ilk olarak Sadre Gıda Arge Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti. sahibi ve aynı zamanda KMÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Koyuncu ile protokol imzaladı. Daha sonra NFS Global Gıda Teknolojileri ve Danışmanlık Ltd. Şti. sahibi ve KMÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Fuat Gökbel ile protokol imzalayan Rektör Gavgalı, her iki protokolün üniversitenin gelişimine büyük ölçüde katkı sağlayacağını vurguladı.

Sadre Gıda ve NFS Global Gıda şirketleri ile KMÜ arasında imzalanan protokol ile üniversitenin akademik bilgi ve becerileri sanayideki tecrübe ve alt yapı ile birleştirilerek güçlü bir iş birliği kurulacak. Ayrıca KMÜ Gıda Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) faaliyetleri kapsamında sunulan hizmetlerden faydalanmak ve sanayiye yönelik lisansüstü tezler, projeler ve patent odaklı çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi aktarımları yapılarak güçlü bir üniversite-sanayi iş birliği kurulması amaçlanıyor.

Rektör Gavgalı imza töreninin ardından her iki protokolün de hayırlı olmasını dileyerek, “Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Öğretim Elemanlarımız Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Koyuncu ve Arş. Gör. Dr. Fuat Gökbel, fakültemiz bünyesinde yapmış oldukları akademik çalışmalarının yanı sıra kurmuş oldukları şirketleri ile bizlere katkı sağlamaya devam edecekler. Her iki akademisyenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.