PKK hedeflerinin yerle bir edildiği operasyonun örgüte verdiği zarar netleşmeye başladı.
İlk bilgilere göre PKK`nın tepe kadrosundan 50 terörist imha edildi. Kara operasyonun da masaya yatırıldığı öğrenildi.
Terör örgütü PKK`ya sınır ötesinde başlatılan operasyonda 3. dalganın ardından istihbarat birimleri PKK`ya verilen zararın fotoğrafını çekti.
3 dalgada yapılan operasyonda PKK`nın Kuzey Irak ve Kandil`deki tüm kampları hedef alındı. Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Haftanin, Hakurk ve Kandil`deki İHA`lar ve yerel kaynaklarla tespit edilen tüm barınak, sığınak, depo ve lojistik alanları vuruldu.
Bombardımanın yoğunluğu ve zamansızlığı Kandil`i gafil avlarken, devletin zirvesi operasyonları genişletme kararı aldı.
TARİHİN EN AĞIR KAYBI OLABİLİR
Buna göre bölgeden gelen ilk teyitli bilgilere göre PKK`nın Kandil kadrosundan yüzlerce terörist operasyonlarda öldürülürken, bunlardan 50`sinin tepe yöneticisi olduğu bildirildi.
Ayrıca yüze yakın da yaralı olduğu bilgisi verilirken, vurulan yerlerin PKK için önemli alanlar olduğu ifade edildi. Edinilen bilgilere göre, operasyonlarda öncelik örgütün Türkiye`ye karşı saldırıların talimatını veren yöneticilerinin bulunduğu alanlar oldu. İkincil olarak örgütün eğitim kampları, barınaklar ile depoları hedef alındı. Önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu`nun yaptığı görüşmede de operasyonların neticesinin ele aldığı öğrenilirken, iki günlük operasyonların örgüte ağır zayiat verdirdiği kaydedildi.
KARA OPERASYONU MASADA
Bu arada etkili operasyonlar PKK`nın geçtiğimiz günlerde terör örgütü mensuplarına gönderdiği "serhildan" (başkaldırı) çağrısını da etkisiz kıldı. 22 ilde yapılan operasyonlarda PKK`nın şehir yapılanmasına önemli bir darbe vurulduğu değerlendirmesi yapılıyor. Sınır ötesi operasyonların düzenli olarak devam edeceği, her saldırıya misli ile karşılık verileceği öğrenildi. Kara harekatının da masada olduğu belirtilirken, PKK`nın Türkiye içindeki etkisini kırmak amacıyla yer yer geniş kapsamlı bölgesel operasyonlara da başvurulacağı öğrenildi.
HANÇER DARBESİ
Kuzey Irak`ta bulunan PKK hedeflerinin bombalanmasının ardından iki tabur Bordo Bereli de sınır ötesine geçerek temizlik yaptı. Kuzey Irak`ta sınırın 30 kilometre içlerine kadar sızan ekip önceden tespit edilen hedefleri yok etti. İHA`ların anlık görüntüyle desteklediği operasyona katılan askerlerin, "Hançerler" olarak anıldığı öğrenildi. Hançerler`in, bombardımanın ardından hafif zarar görmüş hedefleri tamamen yok ettiği ve yer yer silahlı çatışmaya da girdiği öğrerildi.
4. DALGA
Türkiye`nin Kuzey Irak`taki PKK kamplarına yönelik operasyonları, dün gece de devam etti. Diyarbakır`dan akşam saat 20.30`da kalkan 3 adet F-16, Hakurk Kampını hedef aldı. 4. dalga bombardıman sonucu kamp dağıtıldı. Jetlerimiz, 2 saat sonra üslerine geri döndü. Kampta kaç teröristin öldürüldüğü ya da yaralandığı yönünde henüz bilgi alınamadı.(Takvim)






