Konya`da parkta sabah yürüyüşü yapan 46 yaşındaki Mehmet Ali Can, kontrolden çıkarak parka dalan otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kazada sürücü ile yanında bulunan kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 07.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Yeni Yol Caddesi Evliya Çelebi Parkı`nda meydana geldi. 47 yaşındaki Ömer Urgun yönetimindeki 42 ATK 28 plakalı otomobil, iddiaya göre aşırı hız vev dikkatsizlik sonucu kontrolden çıkarak parka daldı. Bu sırada parkta yürüyüş yapan Mehmet Ali Can`a çarpan otomobil, bir ağaca çarparak durabildi. Çarpmanın şiddetiyle yaklaşık 10 metre fırlayan Mehmet Ali Can ağır, sürücü Ömer Urgun ile yanında bulunan 33 yaşındaki Selda Urgun ise hafif yaralandı. Yaralı Selda Urgun kazanın şokuyla gözyaşlarına hakim olamadı. Yaralılar ambulanslarla Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı. Ağır yaralı Mehmet Ali Can, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

`Otomobil Aşırı Hızlıydı" İddiası

Kaza anını gören Yunus Emre Soylu, otomobilin aşırı hızlı olduğunu ileri sürerek, "`Bu vatandaş her sabah burada yürüyüş yapıyordu. Sürücü çok hızlıydı. Önce adama vurdu fırlattı. Sonra hızını alamayarak ağaca çarparak durabildi`" dedi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

 

Parkta Sabah Yürüyüşü Yaparken Otomobil Altında Öldü