Karaman`da doğuştan spastik engelli 21 yaşındaki Kamil Yollu, öğretmeninin desteğiyle hayata tekrar bağlandı.

Okumayı çok istediği için ailesi Kamil`i, Halk Eğitim Müdürlüğü 1. kademe okuma kursuna yazdırdı.

Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Kamil için sınıf öğretmeni Ramazan Demir`i görevlendirdi.

Ramazan Demir, yaptığı açıklamada, Kamil`le tanıştığı zaman gözlerindeki okuma azmini gördüğünü belirtti.

Demir, "Kamil`in sınıf öğretmeniyim. Aynı zamanda İbrahim Bey Ortaokulu`nda sınıf öğretmeniyim.  3 hafta önce Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Kamil`e birinci ve ikinci kademe kursu açıldı. BU kurs için görevlendirildim. İlk tanışmamızdan sonra Kamil`in gözlerinde ki okuma azmini, ışıltısını fark ettim ve ilk birinci kademe sınavı yaptık. Bu sınavda Kamil 100 puan üzerinden 90 gibi yüksek bir puan aldı. Bu şekilde 160 saatlik ikinci kademe kursu açılmasına karar verildi. Kamil kardeşimiz 21 yaşında doğuştan spastik özürlü bir kardeşimiz ama içindeki okuma azmini hiç bir zaman kaybetmemiş, örnek bir öğrenci derslere ilgili oldukça fazla. Matematiği özellikle çok seviyor, güncel haberleri takip ediyor."

-Yarıyıl Tatilinde de Çalışıyor-

Kamil`in yarıyıl tatilinde derslere devam etmek istediğini ve kendisini kırmadan tatilde de beraber çalıştıklarını belirten Demir, "Yarıyıl tatili olmasına rağmen günde 4 saat Kamil`e Türkçe, matematik, sosyal, fen bilgisi derslerinde yardımcı olmaya çalışıyorum. Şuanda bizim seviyemiz olarak 3. sınıf seviyesinde ders veriyorum. 160 saatlik ders bitiminde 4 yıllık okuma yazma belgesi verilecek. Ailesini tebrik ediyorum. Kamil`i okuma azminden dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

-Okumak Çok Güzel-

Kamil Yollu ise, okumanın çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, "Okumak çok güzel, böyle öğretmenimin olması çok güzel. Sağ olsun bana yardım ediyor Allah razı olsun. Ben okumayı çok istedim ve başardım. Çok mutluyum. İlerde Bilgisayar Mühendisi olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.