Yunuskent Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde yaşanan terörist saldırı sonucu şehit düşen askerlerin anısına Garnizon ve Polis Şehitliği'ni ziyaret etti.
Karaman Gençlik Merkezi'nin organize ettiği bu anlamlı ziyarette öğrenciler, şehit mezarlarına karanfil bırakarak, dualarla şehitleri anma ve rahmet dileme fırsatı buldular. Ziyaretin bir diğer önemli anısı ise öğrencilerin, Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde gerçekleştirdikleri dua oldu. Öğrenciler, şehitler için dualarını eksik etmeden, milletin birlik ve beraberliği için bir araya gelerek duygusal bir atmosferde şehitlikten ayrıldılar.
Karaman Gençlik Merkezi yetkilileri, bu tür etkinliklerin gençlerin milli ve manevi değerlere olan duyarlılığını artırmak adına büyük önem taşıdığını belirtti. Aynı zamanda, şehitlik ziyareti gibi faaliyetlerin gençler arasında dayanışma ve vatan sevgisi gibi değerleri pekiştirmeye katkı sağladığı vurgulandı.
Öğrencilerin duygu dolu anlar yaşadığı şehitlik ziyareti, gençlerin toplumlarına duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunan önemli bir etkinlik olarak kayıtlara geçti.



