Çeşitli aşamalardan sonra Birleşmiş Milletler tarafından 1977'de onaylanmasından bu yana her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Ülkemizde ise ilk kez 1921 yılında kutlanmıştır.

Bu kabule gerekçe olarak iki temel neden gösterildi. Bunlar: dünya barışının korunması, sosyal gelişim ve temel insan haklarının kullanılması için kadınların da eşitlik ve kendilerini geliştirmelerine olanak sağlama gereksinimi idi. Kadınlara eşit hakların verilmesinin dünya barışını güçlendireceği kabul edildi.

Günümüzde Dünya Kadınlar Günü, kadınlar açısından daha farklı anlamlar taşımaktadır. Artık 8 Mart, kadın hakları açısından bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanmasını sağlayan özel bir gündür. Dünya genelinde kadın hakları alanında son yıllarda olumlu gelişmeler sağlansa bile kadınlar açısından birçok sorun hala çözülebilmiş değildir. Dünyadaki en yoksul insanların büyük bir çoğunluğu hala (%70'i) kadındır. Dünyadaki eğitim almamış insanların büyük çoğunluğu (2/3'si) yine kadınlardır.

Karaman’ın başta sanayii olmak üzere tüm alanlarda üreten, emek veren kadınlarımızın bu özel gününü kutlamak isterim. Çalışma koşullarının zorluğuna rağmen hem aileleri ile hem de sosyal hayata katılımları ile ilgili onlara destek vermek için gerekli çalışmaları yapacağımı belirtmek isterim. Özellikle dezavantajlı bölgelerden başlamak üzere Belediye Kreşleri konusunda destek vereceğimi söylemeliyim. İş hayatında daha huzurlu çalışabilmeleri için çocuklarını güvenle bırakabilecekleri alanlar oluşturacağım. Ayrıca, maharetli kadınlarımızın ortaya çıkarttığı ürünleri kolaylıkla vatandaşımızla buluşturabilmek için özel mekânlar hazırlanmasını önemsiyorum. Böylelikle hem el emeklerini değerlendirmiş olacaklar hem de aile bütçesine katkı sağlayabilecekler. Kooperatifleşerek de farklı mecralarda bu ürünleri satabilmelerine imkân tanıyacak oluşumları destekleyeceğimi de belirtmek isterim.

Başta aile olmak üzere toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Dedi