1-7 Mart tarihlerinin Girişimcilik Haftası da olması sebebiyle bu kapsamda kooperatifçiliğin önemine değinen Sayın Tümene yaptığı açıklamada; “Kooperatiflerin desteklenmesi, kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan güçlenmesine yardımcı olurken, yerel ekonomilerin sürdürülebilirliğini de sağlamaktadır.

Bu amaçla kurulmuş olan Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifinin, 2020 yılından beri faaliyetlerine devam etmekte olduğunu bilmekteyim. Bu süreçte karşılaştıkları birtakım sıkıntılardan da haberdarım. Karamanımıza ve kadınlarımıza büyük katkı sağlayacağını düşündüğüm Kooperatifimizin, gelişerek devam edebilmesi hususunda Belediye olarak üzerimize düşen her türlü desteği sağlama konusunda istekli ve kararlıyım.

Kooperatif bünyesinde yer almamış olan Kadınlarımızın da el emeği olan birbirinden farklı özel ve kıymetli ürünler için satış ortamına ihtiyaç duyduğunu biliyorum. Çeşitli kurslarımızda aldıkları eğitimler ve kendi el becerileri ile çok güzel ürünler hazırlanmaktadır. Elde edilen ürünleri değerlendirebilmek için mekânsal desteğin sağlanması konusunda Belediye olarak yardımcı olacağımı söylemek isterim. Bu nedenle, hazırlamış olduğum El Emeği Projesi kapsamında bu ürünlerin satışı için merkezi bir alanda hazırlanacak olan mekânlarda belli sürelerle dönüşümlü olarak kullanma imkânı sunulacaktır. Başta kadınlarımız olmak üzere tüm girişimcilerimizi desteklediğimizi bildirmek isterim.”

Bir kadın aday olarak, kadınlarımıza pek çok proje ile destek olmayı hedeflediğini belirtti.