Tümene, "Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü. Down sendromu sanılanın aksine bir hastalık değildir. +1 farkla, içlerinde hiçbir kötülük barındırmayan dostlarımız için özel olan bu günde 'dünyayı güzelleştiren şey farklılarımızdır' diyor, bu farkındalığa dikkat çekmek istiyoruz" dedi.

Tümene, Down sendromlu bireylerin toplum hayatına katılımını desteklemeyi, kişisel ve eğitsel gelişimlerine hizmet etmeyi amaçladıklarını belirtti. "Her bireyimizin toplumda yer edinmesini sağlamayı kendimize vazife edinmiş bulunmaktayız" diyen Tümene, bu çerçevede Etüt ve Gençlik Merkezleri ile Aile Danışma Merkezleri gibi projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Etüt ve Gençlik Merkezleri'nin Down sendromlu bireylerin sosyal, eğitsel ve kişisel becerilerini destekleyeceğini vurgulayan Tümene, Aile Danışma Merkezleri ile de bu bireylerin ailelerine veya çevrelerine profesyonel destek sağlanacağını belirtti.

Tümene, açıklamasını "Bu özel gün vesilesiyle her insanın eşsiz olduğu gibi Down sendromlu bireylerimizin de hayatlarının eşsiz olduğunu vurguluyor, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutluyorum" sözleriyle tamamladı.