AK Parti İl Başkanı Avukat Murat Öztürk, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Kemal Toprak ve İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ortak bir açıklama yaparak olayın aslı olmadığını duyurdular.

Yapılan açıklamada AK Parti İl Başkanı Avukat Murat Öztürk “Bugün bazı basın yayın organlarında art niyetli haberler yapıldığını görmekteyiz. Uzun zamandır AK Parti olarak sahada çalışmaktayız. Son zamanlarda bazı grup ya da çevrelerin Karaman’da gerginlik çıkarmak istediğini hissediyoruz. Biz hiçbir zaman siyasi çalışmalarda gerginliğin tarafı olmadık. Sadece dün karakolda gençlik kolları başkanımızın ifade alma sırasında gözlemci olarak bulunduğu sırada bir ağız tartışması olduğunu biliyoruz. Araştırmalarımız da bu yönde. Bu konuda emniyet müdürümüzle de görüştük. Yapılan ilk görüşmede zaten sadece tartışma olduğu ortaya çıktı. Bunu kendi gözlemlerimizle de gördük.  Kesinlikle biz tüm çalışmalarımızda olduğu gibi AK Parti olarak polisimizin, devletimizin ve güvenlik güçlerimizin yanında olduk. Herhangi bir fiili müdahale durumu söz konusu dahi olamaz. Sadece ağız tartışması olduğunu ben burada ifade etmek isterim. Kemal Başkanımız da burada, emniyet mensubu arkadaşlarımız da burada. Emniyet müdürümüzün de ilk tespitleri bu yöndedir.

Olayda herhangi bir fiili müdahalenin olmadığını teyit eden Karaman İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ise “Yapmış olduğumuz incelemede olayın tamamen sözlü tartışmadan ibaret olduğu, herhangi bir fiziki tartışmanın olmadığı ortadadır. Taraflar karakoldan birlikte ayrılmıştır. Herhangi bir olay meydana gelmemiştir.” dedi.