Türkiye'de akaryakıt fiyatları yakından takip ediliyor çünkü sürekli zam veya indirimin geldiği benzin ve motorinin fiyatı değişiyor. Vatandaş ne zaman akaryakıt alsam diye düşünüyor. Zam geleceğini duyanlar zamdan etkilenmemek için benzin ya da motorin alıyor.

İndirim haberini duyanlar ise indirim geldikten sonra yakıt almaya dikkat ediyor. Çünkü 1 liralık indirim depoda 50 liraya denk geliyor ve vatandaş bu tasarrufun hesabını yapıyor. Türkiye'de benzin ve motorine son haftalarda defalarca indirim geldi ve motorin fiyatları düşmüştü

Vatandaş söz konusu indirimlerle heyecanlandı çünkü bazı ekonomistler motorinin litre fiyatının düşmeye devam edeceğini iddia etti. Maalesef bu iddialar tutmadı. Motorin ve benzin fiyatlarında iş tam tersine döndü. Eskiden olduğu gibi yine zam furyası başladı.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, motorine 22 Ağustos salı günü pompaya yansıyacak şekilde 1 lira daha zam gelecek. Bu zamla birlikte motorinin litre fiyatı İstanbul'da 37,75 TL'den, Ankara'da 38,15 TL'den ve İzmir'de 38,21 TL'den satılacak.

14 Mayıs seçimleri öncesi benzin litre fiyatı 19,76, motorin litre fiyatı da 18,58 liradan satılıyordu. Seçimlerden bugüne kadar benzine yaklaşık 17 lira 95 kuruş, motorine de yaklaşık 18 lira 30 kuruş zam geldi.