Türkiye'de yaşayan milyonlarca insanı ilgilendiren benzin ve motorin zamlarına bir yenisi daha eklenecek. Zamların etkisinden kurtulamayan Türkiye, en çok akaryakıt fiyatlarına gelen zamları konuşuyor.

Çünkü benzin ve motorin zammı her ürünü doğrudan etkileyen bir kapsama sahip. Bayram tatilinin yaklaşmasıyla benzin ve motorin zamları vatandaş tarafından daha yakından takip edilmeye başladı.

Zamlar duracak mı diye merak edilirken benzin ve motorine yeni zamların geleceği öğrenildi. Bu zamların Kurban Bayramı'na bir hafta kala yapılması vatandaşın tepkisini çekti. Tatile gitmeye hazırlanan vatandaşın bütçesi motorin zammıyla olumsuz yönde etkilenecek.

Doların yükselişiyle motorin fiyatlarına zam geldiği söyleniyor. Türkiye 1 doların güncel karşılığı şuan 23 lira 67 kuruş. Edinilen bilgiye göre bugün geceden itibaren geçerli olmak üzere motorine 1 lira 64 kuruş zam gelecek.

Son 12 günden motorine gelen toplam zam böylece 4 lira 37 kuruşu görecek. Böylesine büyük bir zammın iki haftadan daha kısa sürede yansıtılması vatandaşı korkuttu. Piyasada fiyatların yükselmesi durumunda motorine yeni zamların gelebileceği belirtilirken benzine şimdilik zam beklenmiyor.